„Fashion made in Hungary". Phare a magyar ruházati ipar fejlesztésére - Király, Mónika (Marketing & Menedzsment, 2019)
Ki gondolta volna öt évvel ezelőtt, hogy a világ divat fővárosaiban a magyar ruházati termékeket gyártó cégek ismét Magyarország sikeres divatnagykövetei lesznek. Kevesen bíztak abban, hogy ez újra m egvalósulhat. A sikerhez nagy mértékben hozzájárult a szektor vállalatainak felismerése, miszerint „a bérmunka napjai meg vannak számlálva, s a túlélés a struktúraváltásban rejlik". Ezen felismerésgyakorlati megvalósításához nyújtott vissz a nem térítendő támogatást az Európai Unió Phare segélyprogramja a magyar ruházati szektor vállalatai részére.