A minőség marketingje - Takács, János (Marketing & Menedzsment, 2019)
A szolgáltatások, s különösen a pénzügyiek, tárgyakban megfoghatatlanok. A számlapénz nem a hagyományos írásjelek hordozója a nyilvántartásokban, hanem elektronikus leképezése a világméretű üzletelésnek. Az áru - pénz - áru körforgásból a pénz önállóan is kiszakadt, áruvá vált. Nem a pénz lesz a közvetítő a cserében, hanem valamilyen pénzügyi szolgáltatás; önálló életre kelésével ismeretlenné, megfoghatatlanná vált az emberek számára a működése.