Phare-ABC - Bemutatkozik az Európai Bizottság Magyarországi Delegációja - szerkesztőség, Marketing & Menedzsment (Marketing & Menedzsment, 2019)
Annak ellenére, hogy Magyarország és az Európ ai Unió között a csatlakozási tárgyalások 1998 tavaszán, a kormányközi érdemi tárgyalások november elején megkezdődtek, a közvélemény-kutatások eredményei szerint a magyarlakosság és a vállalkozások EU-val kapcsolatos konkrét tárgyi ismeretei nagyon hiányosak. Valószínűsíthető, hogy az ismerethiány még nagyobb a PHARE-programokkal kapcsolatban. A felmérési eredmények azt igazolják vissza, hogy az Európai Unióval kapcsolatos ismeretek általánosabbá tételét a marketing-kommunikáció eszköztárának szélesebbkörű alkalmazásával is erősíteni lehet. Ennek szellemében folyóiratunk 1998/6. számának kiemelt rovata a hazai vonatkozású PHARE-programok és azok intézményrendszerének áttekintését tűzte ki célul. Az Európai Bizottság Magyarországi Delegációjának bemutatkozása mellett a PHARE-programok történeti áttekintésével és jövőképének felvázolásával foglalkozik egy-egy összefoglaló cikkünk. Ezek keretében két területet emelünk ki, nevezetesen a regionális fejlesztésekre és a kis- és középvállalkozásokra vonatkozó programokat. Az egyes cikkek mellett igyekeztünk hasznos információkat is olvasóink rendelkezésére bocsátani. Reméljük, hogy ezen rovatunk is kiváltja az Önök érdeklődését. A témát következő számunkban folytatjuk. (A szerk.)