A kultúra és a marketing összefüggései - Szabóné Pataky, Eszter; Pakainé Kováts, Judit (Marketing & Menedzsment, 2019)
A kultúra nem más, mint a társadalom által elfogadott értékek és vélemények összessége. Ide tartoznak továbbá a viselkedési, életmódbeli és gondolkodási minták is, melyek generációról generációra szállnak. Az alábbiakban megpróbáljuk kiemelni néhány, a kultúrának marketing szempontból is domináns jellemzőjét.