BPR, avagy a vállalati folyamatok újraszervezése: Múló divathóbort vagy korszakalkotó új irányzat? (I. rész) - Brandmüller, Teodóra (Marketing & Menedzsment, 2019)
A jelenlegi gazdasági környezetben egy dolog állandó: a változás. A változások üteme felgyorsult, turbulens környezetben élünk. Sokan a természetben előforduló, hosszú távon kiszámíthatatlan kaotikus rendszerekhez (pl. időjárás) hasonlítják napjaink gazdasági folyamatait. A hagyományos szervezetek nehezen tudnak lépést tartani. Számtalan menedzsment irányzat próbálta ezt orvosolni. Pl. a TQM (Teljes körű minőségbiztosítás), a JIT (Jól időzített termelés), a CAM (Számítógéppel támogatott termelés) és nem utolsó sorban a BPR (Business Process Reengineering; a vállalati folyamatok újraszervezése).