Borvédjegyek a marketingben - Tattay, Levente (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az első ismert magyar borvédjegy 1876-ból való. Jogosultja: Pethető Imre és társa, Velence. A védjegytevékenység és az eredetvédelmi munka „reneszánszát" éli, mégis, a leginkább érintett „boros" vállalkozói réteg keveset tud a védjegyaktivitás hátteréről. Magyarországon több mint 300 bor-, pezsgő- és vermutféleség neve áll védjegyoltalom alatt. A védjegyek között igen előkelő helyet foglalnak el a hagyományos, történelmi borvidékeink kiváló minőségi borokra vonatkozó megjelölései (Tokaji Aszú, Egri Bikavér) és a Hungarovin Rt. pezsgői (François, Törley).