A vertikális koordináció és a szerződéses kapcsolatok a búzavertikumban - Lehota, József (Marketing & Menedzsment, 2019)
A szerző a magyar agrárgazdaság meghatározó területén, a gabonavertikumban érvényesülő intézményes és szerződéses kapcsolatok jellegét vizsgálja cikkében. Arra a kérdésre keresi a választ, empirikus kutatást is felhasználva, hogy a folyamatosan változó körülmények között az egymással kapcsolatban álló szereplők versenyképességét mennyiben befolyásolja kapcsolati beágyazottságuk. Különösen annak fényében, hogy az átmeneti gazdaságokban a mezőgazdaság magas tőkespecifikussága általában jelentős tranzakciós problémákkal társul.