Az értékesítési csatornán belüli magatartás az élelmiszer- termelésben - Komáromi, Nándor; Lehota, József (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az értékesítési csatorna szereplőinek magatartását a belső erőviszonyok és folyamatok mellett a mikroilletve a makrokömyezet is jelentősen befolyásolja. A mikro- és makrokömyezet változása folyamatos, viszont a szereplők információ ellátottsága korlátozott. A változások üteme és az információellátottság függvényében jelentkezik a bizonytalanság.