MultiMOL, avagy a regionális multivá válás folyamata a MOL-nál - Sinkó, László (Marketing & Menedzsment, 2019)
Magyarországnak a régióban kiemelkedő gazdasági fejlődése, s az ezzel járó stabil gazdasági és politikai helyzet a térségben való külpiaci terjeszkedés lehetőségét vetette fel Az elmúlt évtized elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy néhány korábban is kedvező helyzetben lévő, a I rendszerváltást áhrészelő, majd a hazai piac bővülésén megerősödő vállalat a külpiaci aktivitási formák közül a közvetlen tőkebefektetést válassza. A terjeszkedésre egyrészt a magyar piaci telítettség kényszere, másrészt a régióbeli országok nyújtotta kedvező pmcmlépési lehetőségek késztetik a magyar cégeket. A működőtőke-export élén a tőzsdén sikeres vállalatok állnak.