A termékdesign sajátosságainak szerepe a termékek fogyasztói megítélésében (I. rész): a forma tartalma - Horváth, Dóra; Sajtos, László (Marketing & Menedzsment, 2019)
Két részből álló írásunk a termékdesign fogyasztói reakciókban játszott szerepét vizsgálja. A sorozat első része a formatervezés, a design szerepével, sajátosságainak feltárásával foglalkozik, bemutatja a témakör elméleti hátterét. A design művészeti és marketing-megközelítéseinek ötvözéséből kiindulva rámutatunk a design a választás és a fogyasztás kontextusában történő vizsgálatának fontosságára. A második rész a téma gyakorlati jelentőségét hangsúlyozza, a termékdesign elméletét felhasználva egy kapcsolódó empirikus kutatás alkalmazott módszertanát és eredményeit mutatja be. A kutatás gyakorlati jelentőségét növeli, hogy a választott termékkategória a mobiltelefon, ami a fogyasztói érdeklődés középpontjában áll napjainkban.