Párhuzamos versenyelőnyök a 21. század küszöbén - Hoványi, Gábor (Marketing & Menedzsment, 2019)
A közgazdaságtan klasszikusai feltárták, hogy a nemzetgazdaságok versenyképessége az abszolút és a relatív komparatív előnyökre vezethető vissza. Ezek a verseny- előnyök végső soron költségelőnyök: minél kisebb a szükséges ráfordítás, annál versenyképesebb egy-egy termék vagy szolgáltatás kínálata a nemzetközi piacon.