Az ember és a vállalkozás beleroppanása az átszervezésekbe - Takács, János (Marketing & Menedzsment, 2019)
A közösségi tevékenységek megszervezése az egyének szabadságának részbeni feladásávál valósul meg. A magánérdek és a közösségi élet közötti értékcserék konfliktusokkal járnak. A szervezések meggyorsítják a cserefolyamatot, ami önfeladáson keresztül az egyén lelki sérülését és egészségi károsodását okozhatja. Az átszervezéseket nem csak akkor tapasztaljuk, amikor aktívan kell alkalmazkodni a piachoz. A hozzá nem értő vezetés gyakran a folyamatos átszervezéshez menekül. Ennek látható jelei felismerhetők a vállalatnál, és figyelmeztetnek a túlzásba vitt szervezés hátrányaira.