A magyarországi vállalatok kommunikációs gyakorlatának átalakulása, külpiaci hatásra - Borgulya, Istvánné (Marketing & Menedzsment, 2019)
A szervezeti kultúra és a szervezet kommunikációja egymást kölcsönösen formáló tényezők. A szervezeti kultúra meghatározza a kommunikáció pilléreit. Kultúrája formálása közben - spontán módon vagy tudatosan - minden közösség kialakítja kommunikációjának szokás- és eszközrendszerét.