A „zöld doboz" nagymesterei - Szabó, Jenő (Marketing & Menedzsment, 2019)
Egy elemző csoport az OECD tagországok agrárpolitikájának változásait vizsgálva arra a megállapításra jutott, hogy a tagországok a GATT Megállapodás hatására agrártámogatásaik több mint 60%-át 2000-re már kivonták a GATT Megállapodás szerinti csökkentési kötelezettség alól. Jóllehet, az agrárpolitikai reform ilyetén való értelmezése a fejlődő országok részéről nem számíthat osztatlan elismerésre, a támogatási struktúra átrendeződése gyors léptekkel halad.