A tömegek hangja - Vodafone márka magyarországi bevezetésének története - Fabricius, Gábor (Marketing & Menedzsment, 2019)
1999. november 30-án új szereplő jelent meg a magyar mobilkommunikációs piacon: a világ legnagyobb és egyik legismertebb márkája, a Vodafone. A márka bevezetéséhez egy többszintű komplex marketing stratégiai és márka stratégiai rendszer életrehívása volt szükséges. Olyan rendszeré, amely akár az új ezredév első évtizedében is elég vitalitással rendelkezik egy ekkora, valójában a márkázottságából megélő vállalat számára. Ezen túl azonban az image kreatív stratégiájának egy mindent átfogni képes friss gondolatra kellett épülnie, a Vodafone köré egy új világot kellett építeni. A feladatra a Republic of Art Reklámügynökség kapott megbízást. A két év alatt elért 10 százalékos piaci részesedést elérő kampány kommunikációs kulcseleme a Magyarországon eddig még nem alkalmazott, az országkarakterre épülő AdFit modell volt.