Dohányzás, egészség: a Marketing Centrum kutatási tükrében - Marián, Béla (Marketing & Menedzsment, 2019)
A Marketing Centrum először 2002 januárjában egy átfogó egészségmagatartás kutatás keretében mérte fel a felnőtt lakosság dohányzási szokásait, 2005 márciusában pedig egy, a dohányzás visszaszorítását célzó társadalmi célú kommunikációs kampány támogatása érdekében végzett kutatás keretében. A jelen tanulmány elsősorban ez utóbbi felmérés eredményeit ismerteti. E kutatás kitért a dohányzás nyilvános helyeken történő korlátozásának a kérdéskörére is.