A professzionális tanácsadás vezetési és marketing kérdései: egy primer kutatás tapasztalatai, 1. rész - Nádor, Éva (Marketing & Menedzsment, 2019)
A tanácsadási szakma a gazdasági-üzleti élet kulcsszereplőjévé vált mind az innovációs erő, mind a gazdasági versenyképesség szempontjából. A tanácsadással foglalkozó szakember figyelmét nem kerülheti el az sem, hogy a tanácsadó cégek igen sajátos vezetési- és marketingjellemzőkkel rendelkeznek. Felmerül a kérdés: a szolgáltatási terület fejlődése együtt jár-e a klasszikus szolgáltatásmarketing elveinek, módszertanának oly mértékű módosulásával, hogy önálló marketing szakterületnek tekinthetjük, ahol más marketing- és menedzsment megközelítés szükséges?