Coaching-kalauz: hogyan hozzon ki többet munkatársaiból? - Kapitány, József (Marketing & Menedzsment, 2019)
Ha Ön vezető, akkor jó eséllyel izgatja a kérdés, hogyan tudná munkatársaiból a legtöbbet kihozni. Ennek egyik, és bizonyítottan hatékony eszköze a coaching. A coaching hozadéka nemcsak az eredményesség javulása, hanem az is, hogy a főnök-beosztott viszony mellett új, más minőséget jelentő coach és coachee kapcsolat alakul ki. Ez jótékony hatással van a szervezeti kultúrára. Lehetővé válik, hogy a szervezet alkotó és innovációs ereje, kreatív tudása visszajusson a topmenedzsmenthez, a stratégiai tudás pedig ne csak a felsővezetés néhány tagjára szorítkozzon. Ezért a fogalmak definiálása után gyakorlati, a mindennapi munkába azonnal átvihető, strukturált kalauzt kap ahhoz, hogy munkatársait Ön, mint coach, hogyan tudja a coaching eszközrendszerével fejleszteni.