A tudományos tevékenységek teljesítményértékelése - Ménes, András (Marketing & Menedzsment, 2019)
A tudományos eredményesség, illetve teljesítmény (egységnyi időszakra vonatkozó eredményesség) „mérésének” jelentős idegen nyelvű irodalma [Price 1970, Quandt 1976, Stigler - Friedland 1979, Merton 1968, Garfield 1979, Yablonski 1985] mellett rendelkezésre állnak magyar nyelven megjelent írások is [Price 1979, Nalimov - Mulcsenko 1980, Braun - Bujdosó 1984, Zolnay - Gácsi 1998, Verő 1998, Csermely et al. 1999, Mezei 2001, Zolnay 2001, Papp 2004, Vinkler 2004]. Saját ismereteim az említett művekből és gyakorlati tapasztalataimból állnak össze. Jelen cikkben olyan körülményekre szeretnék rámutatni, melyek bizonytalanná tehetik egyének, csoportok, vagy intézmények tudományos eredményességének, teljesítményének a ma használt mutatók (közlemények száma, hivatkozások száma, impakt faktor) alapján való megítélését.