A kelet-közép-európai KKV-k új marketingkihívásai a 21. század elején - Hoványi, Gábor (Marketing & Menedzsment, 2019)
A kelet-közép-európai kis- és középvállalatoknak (a továbbiakban kkv) három alapvető üzleti kihívással kell szembenézniük a 21. század elején. Az ezekre adott válaszaik - úgy tűnik - rövid időn belül el fogják dönteni, hogy melyik kkv tudja kihasználni azokat a lehetőségeket, amelyek napjainkban nyitva állnak a fejlett piacgazdaságok kis- és középvállalatai előtt, és amelyeket a következő években várhatóan csak még tovább bővítenék a termelés szférájában a nagy- és óriásvállalatokkal kialakított újabb és újabb beszállítói kapcsolataik, illetve a végső fogyasztás körében a piaci rések szerepének a növekedése.