Egy új fogalom: a termékcélország-hatás - Malota, Erzsébet; Nádasi, Katalin (Marketing & Menedzsment, 2019)
A cikk szerzői arra tesznek javaslatot, hogy nemzetközi kontextusban a márkaimázs megítélésénél a származási ország hatásának vizsgálata mellett a kutatók a termék-célország-hatást is vizsgálják. Feltáró tanulmányunkban egy conjoint analízis keretében végzett, többnyelvű termékcímkék segítségével folytatott kísérlet eredményei alapján mutatjuk be a termékcélország-hatás fontosságát. Úgy találtuk, hogy a csak kelet-európai nyelvek alkalmazása hátrányosan befolyásolja a márkapreferenciákat, míg nyugat-európai nyelvek alkalmazása ellensúlyozhatja ezt a hatást. Értékeltük továbbá az átváltási lehetőségeket a csomagolás nyelve, az árak, a származási ország (országeredet) feltüntetése, és a márkaimázs között.