Megjegyzések a digitalizáció jelenségéhez és néhány nemzetközi gyakorlat az adatgazdálkodás területén - Kun, László (Közigazgatási és Infokommunikációs Jogi PhD Tanulmányok, 2024)
A digitalizáció és a digitális eszközök használata immár több évtizedes, mélységében és kiterjedésében egyre nagyobb területet átfogó, globális folyamat, indokolt hosszabb távú elemzések végrehajtása, a különböző gyakorlatok, ezen belül az Európán kívüli megoldások áttekintése. A digitális eszközök használatának elterjedése újfajta mechanizmusok, módszerek kialakulását is jelenti, ilyen például a gyűjtött és tárolt adatok, információk kezelése - a digitális eszközök működésének egyik alapvető eleme és feltétele lett a digitális adatok megfelelő és használata, az adatvagyon hasznosítása. A cikk ezzel a két témakörrel kíván foglalkozni. Az egyik témakör a digitalizáció jelenségéhez, folyamatához tett néhány általános megjegyzés, egyes globális gyakorlatok rövid áttekintése, valamint az adatgazdálkodás néhány területének bemutatása.