Azonosítási rendszerek az elektronikus anyakönyvi igazgatásban - Horváthné Bogár, Gabriella (Közigazgatási és Infokommunikációs Jogi PhD Tanulmányok, 2023)
A téma célja, hogy bemutassa az elektronikus anyakönyvi rendszer által használt azonosítási rendszereket, mellyel az elektronikus anyakönyvben tárolt adatok megőrzése, adatvédelmi szempontból történő megóvása történik. A tanulmány elhelyezi a közigazgatásban használt azonosítási rendszerek között az elektronikus anyakkönyv által használt azonosíási rendszereket. A cikk eloszlatja azt a tévhitet, hogy az elektronikus anyakönyvben adatvesztés történhet. Rávilágít arra, hogy adatvesztés csak is kizárólag emberi mulasztás következménye lehet.