Módosulások és új hangsúlyok az önkormányzati joganyagban a jegyzők kinevezéséhez és helyettesítéséhez kapcsolódóan - Tóth, Andrea (Közigazgatási és Infokommunikációs Jogi PhD Tanulmányok, 2024)
A rendszerváltást követő joganyagban és a vonatkozó szakpolitikában jelentős módosuláson mentek keresztül azon feladatok, hatáskörök, amelyek a jegyzőhöz kapcsolhatóak. Az önkormányzati joganyag újabb és újabb szerepeket szánt e tisztségviselőknek, máshova helyezve a feladatellátás hangsúlyos elemeit. Jelen tanulmány azt tűzi ki célul, hogy a rendszerváltást követő időszaktól kezdődőán áttekintse és kritikai elemzés tárgyává tegye a jegyzőkre és a munkájukhoz szorosan kapcsolódó kormányhivatalokra vonatkozó szabályozást, amely még mindig tartogat keveset elemzett, gyakorlati vonatkozásaiban nehezen megragadható elemeket.