A Turul Szövetség revíziós propagandája az Erzsébet Tudományegyetemen a két világháború között - Raposa, Vivien Kitti (Annona Nova, 2021)
Tanulmányomban a Turul Bajtársi Szövetség pécsi alszervezeteinek revíziós tevékenységét ismertetem a Horthy-korszakban. A kutatással az a célom, hogy árnyaljam a Turul ideológiájának sajátosságait és alkotóelemeit, melyek közül a revízióért való küzdelem jelentéstartalmának és megjelenési formáinak elemzésére helyeztem a hangsúlyt. A vizsgálat tárgyát azért tartom releváns kutatási területnek, mert mindezidáig a Turul revízióért folytatott tevékenysége csak szórványosan lett feltárva. A témával leginkább Széchenyi András foglalkozott, aki Az egyetemi bajtársi egyesületek revíziós propagandája Trianon után című, 2018-ban kiadott tanulmányában kifejezetten a Turul revíziós tevékenységének elemzését végezte el, a szervezet helyi szintű munkásságára csak utalások szintjén tért ki. Dolgozatomban bemutatom, hogy a Turul pécsi szervezetei milyen nagy hangsúlyt fektettek a történelmi Magyarország visszaállításának hangsúlyozására, valamint hogy a revíziós politikájuk igen szerteágazó elemekből tevődött össze. Mindez megmutatkozott az egyesületek által alkalmazott jelképekben, sajtókiadásukban és az általuk szervezett rendezvények és ünnepségek során is