Szafarivezetőként Dél-Afrikában: Személyes tapasztalatok az ökoturizmus kínálati oldalán - Balogh, Balázs (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2024)
A Dél-afrikai Köztársaság gazdaságának egyik legfontosabb pillérévé mára az ökoturizmus, ezen belül is - flórájának és faunájának adottságait kihasználva - a szafariturizmus nőtte ki magát. A nemzeti parkok valamint a magánkézben lévő vadrezervátumok munkalehetőséget biztosítanak a társadalom számos rétegéből származóknak a szállásadóktól és szafarivezetőktől az ökológusokon és tudományos kutatómunkát végzőkön át a helyi rurális térségekben élőkig. Ez a beszámoló összefoglalni igyekszik a dél-afrikai szafariturizmus kínálati oldalának néhány általános jellemvonását, személyes tapasztalatok alapján bemutatja a szafarivezetői képzést, és bepillantást enged a szakma kulisszái mögé az Amakhala rezervátum konkrét példáján keresztül.