Largo avagy, hogyan is éli meg azt egy libériai menekült: Egy menekülttábor élete és szervezeti felépítése - Schumicky, Lilla (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2007)
A tanulmányban először vázolom az 1989 és 2003 között zajló libériai polgárháború előzményeit és folyamatát, melynek egyik következménye a 2002-ben Sierra Leonéba menekülő mintegy 250 000 civil. A UNHCR, (United Nation High Commisssion of Refugees) – az ENSZ menekültügyi részlege – összesen körülbelül 700 000 menekültet tart számon, akik három hónapnál több időt töltöttek külföldön. A tanulmány második felében átfogó képet kívánok nyújtani a civilek elhelyezéséről, különös tekintettel a largói menekülttáborra, annak szervezeti és strukturális felépítésére, valamint működési mechanizmusára.