A Magyarországi Dél-Afrika Egyesületről - Búr, Gábor (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
Az országok történelmében bekövetkező párhuzamos, hasonlóságokat mutató események megkönnyítették Magyarország és Dél-Afrika nyolcvanas és kilencvenes években lezajlott közeledését, melynek egyik gyümölcse a Magyarországi Dél-Afrika Egyesület 1990-es megalapítása volt. A társaság meghatározó segítőjévé vált a két állam megismerkedésében, illetve kapcsolataik kialakulásában. A beszámoló mind a magyar, mind a dél-afrikai történelmi keretek közé helyezi az egyesület működését, megemlítve annak sikereit és nehézségeit, hozzájárulását a két állam, valamint társadalmaik egymásról alkotott képének pozitív változásához, nem elfelejtve a közösség jövőbeni terveit sem.