www.afrikatanulmanyok.hu: Olvassa az Afrika Tanulmányok honlapját naponta! - Grünhut, Zoltán; Vörös, Zoltán (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
Az Afrika Tanulmányok folyóirat online változata 2008-ban indult egy internetes honlap létrehozásával, amely naprakész tudományos-ismeretterjesztő tartalmakkal törekszik egy kiegyensúlyozotabb és sztereotípiamentes képet adni az afrikai kontinens sokszínűségéről. A platform politikai, történelmi, kulturális és környezeti témákkal foglalkozik, amiket interaktív eszközökkel (videók, rejtvények, dokumentumtár) segít megérteni. Célja egy valóságalapú Afrika-kép közvetítése, illetve a tudományos és közösségi diskurzus ösztönzése, melyhez országismertetőkkel, portrékkal és civil kezdeményezésekről szóló riportokkal járul hozzá, kapcsolatot teremtve a magyar afrikanisták és a laikus érdeklődők között.