Ellenszélben: Füssi Nagy Géza, az Afrika-tudós alakjára emlékezve - Biernaczky, Szilárd (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
Biernaczky Szilárd Ellenszélben című munkája Füssi Nagy Géza tudományos életművét és személyiségét törekszik bemutatni. A kiadványban helyet kaptak az afrikanista publikációi, könyvrecenziói, és az afrikai kultúrák iránti elkötelezettségét tükröző írásai. A szerző a tudományos közegre is reflektál, melyben Füssi Nagy tevékenykedett,valamint kitér arra, hogy bár kivételes tanár és kutató volt, szakmai ambícióit nem tudta teljes mértékben érvényesíteni. A könyv célja, hogy Füssi Nagy szellemi hagyatékát megőrizze és hozzáférhetővé tegye minden olyan érdeklődő számára, akiket Afrika kultúrája vonz.