Afroaid Magyarország Egyesület - Csefkó, Tamás (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
Az AfroAid Magyarország Egyesület közhasznú szervezet, amely helyi önkéntesekkel együttműködve kölcsönös segítségnyújtási programokat indít különböző afrikai országokban. Tevékenységük nem humanitárius, hanem humanista jellegű: nem anyagi támogatást nyújtanak, hanem szervezetfejlesztési és közösségépítési tapasztalataikat osztják meg a helyi lakosokkal, ezáltal lehetőséget teremtenek arra, hogy maguk a közösségek hozzanak létre változásokat mind társadalmi, mind személyes szinten. Az AfroAid Magyarország projektjei a kölcsönösség elvén alapulnak: mindenki, akinek életkörülményei javulnak a közösségi tevékenységeknek köszönhetően, maga is hozzájárul a közösség fejlődéséhez. Az egyesület célja, hogy segítse az embereket abban, hogy visszanyerjék hitüket saját magukban, kilépjenek a csüggedésből, passzivitásból és közönyből, és kezükbe vegyék sorsuk irányítását. Fő tevékenységi területeik közé tartozik az egészségügy, a közoktatás, az életminőség javítása, valamint az aktív erőszakmentesség népszerűsítése.