A lesothói vízprojekt: Példamutató megoldás a vízhasznosításra és a korrupció legyőzésére Afrikában - Morenth, Péter (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
„Az afrikai kontinens gazdasági-politikai nagyhatalma, a Dél-afrikai Köztársaság aprónyi szomszédjától vásárolja az édesvizet!” – szenzációhajhász napilapok címoldalára illő idézet, mely azonban maradéktalanul tükrözi a valóságot. A Lesothót tiszteletbeli konzuli rangban képviselő szerző részleteiben tárja fel előttünk a földrész legkitűnőbb vízügyi kooperációját.