Félúton a hatalmi politika és a humanitárius tevékenység között - Kicsindi, Edina (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
Hogyan nyitott új lehetőséget a katolikus egyház számára Afrika belsejének európai feltárása? Nevezetes és sejtelemes történelmi-egyháztörténeti eseményeket áttekintő tanulmányában e kérdésre keresi a választ a szerző.