Az oromo nép és az etióp föderalizmus - Záhořík, Jan; Roboz, Gábor (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2009)
Jelen tanulmányomban az etióp föderalizmus 1994 óta felmerült, aktuális problémáit tárom fel. A dolgozat egyúttal egy újabb lépcsőjét jelenti a korábbi kutatásomnak, amely az etnikumokra, az etióp alkotmányra és a föderalizmusra vonatkozó általános kérdésekre kereste a választ.