Szudán a népszavazás után és az ország kettéválása előtt - Illés, Zoltán (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2011)
2011. február 7-én Kartúmban kihirdették a dél-szudáni önrendelkezési referendum hivatalos végeredményét. A szavazók 99 százaléka a függetlenséget választotta a népszavazáson, amelyen az előre regisztrált déliek 98 százaléka adta le szavazatát. A dél-szudáni települések és a déli főváros, Dzsuba utcáin a helyiek ünnepelve, táncolva fogadták a jó hírt.