Magyar fiatalok a bevándorlókról - Radics, M. Péter (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2011)
A pécsi IDResearch Kft. „Feketén- Fehéren – itt vagyunk!” című, az Európai Integrációs Alap és Belügyminisztérium által támogatott országos kutatási és kommunikációs projektjének fő célja a hazánkban élő afrikai bevándorlókkal kapcsolatos kép megalkotása, a társadalmi nyitottság és integráció elősegítése. Elsődleges törekvésünk, hogy a migrációban kiemelten érintett jövő nemzedékét ismeretterjesztő előadásokon, egy internetes játékon,illetve különböző nyomtatott kiadványokon keresztül tájékoztassuk a vándorlás okairól és következményeiről, beleértve a középiskolás és a felsőoktatásban résztvevő diákokat egyaránt.