Házasságkötési szokások Észak-Nyugat Kamerun törzsi királyságában - Turóczi, Ildikó (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2013)
Kamerunban kétszáznál több a magukat törzsnek nevező népcsoportok száma, ezek nyelvükben, szokásaikban (a temérdek közös jellemző mellett) eltérnek egymástól. Így van ez a házassági szokásokkal is: a dél-nyugati régiókban mások, mint Észak-Nyugaton. Az írás ez utóbbi térség törzsi királyságának házasságkötési szokásait mutatja be.