Egyszer volt, hol nem volt… „Afrika felemelkedésének” története - Taylor, Ian; Bánáti, Áron (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2015)
Alig múlik el úgy hét, hogy ne jelenne meg egy újságcikk, adnának ki egy hivatalos jelentést, vagy ne rendeznének olyan konferenciát, ahol a kontinenst és növekedési mutatóit az egekbe magasztalnák. Első ránézésre, a nyugati országok stagnáló vagy alig növekedő gazdaságaival összevetve Afrika növekedése valóban egészségesnek tűnik, azonban ha tovább lépünk a növekedési mutatókon, hamar rájövünk, hogy a különböző gazdasági folyamatok csak súlyosbították Afrika kiszolgáltatottságát a világgazdaságban...