Magyar építészek Kelet-Afrikában - T. Horváth, Attila (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2021)
A magyar építészek jelentős szerepet játszottak Kelet-Afrikában a városfejlesztés terén, fontos hatással voltak a városi tervezésre és infrastrukturális fejlesztésekre, hozzájárultak a közösségi élet fejlődéséhez és az alapvető szolgáltatásokhoz való könnyebb hozzáféréshez. A tanulmányban több olyan neves magyar építész életét és munkásságát ismerhetjük meg, akik hozzájárultak az afrikai városok modernizációjához, a kelet-afrikai építészet fejlődéséhez és a régió turizmusának növekedéséhez, és akiknek hatása a kelet-afrikai építészetre máig jelentős.