A közösségi média dinamikája, mint új tényező az afrikai politikában - Czerep, Jędrzej (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2019)
Az elmúlt években az afrikai politikai környezetet egyre erőteljesebben befolyásolta a közösségi média megjelenése mint a politikai vita egyik fő csatornája. A diskurzus demokratizálása mellett jelentős mértékben hozzájárult a pletykák, a gyűlöletbeszéd és a dezinformáció terjedéséhez is, amelyeknek kézzelfogható, súlyos következményei voltak a valóságban.