Szuverenitás megosztása: Állami és nem állami szereplők Szubszaharai Afrikában, amelyek támogatják Franciaország nagyhatalomként való felfogását - Balázs, Tamás (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2019)
A tanulmány amellett érvel, hogy a hagyományos szuverenitás többé nem alkalmas Franciaország nagyhatalmi státuszának értelmezésére, ezért Stephen Krasner megközelítését javasolja a francia Afrika-politika elemzésére. Az alapfeltevés az, hogy Franciaország megőrizheti relatív hatalmát azáltal, hogy beavatkozik a szubszaharai Afrika gyenge és bukás szélén álló államaiba. A korábbi gyarmatokon végrehajtott beavatkozások régóta létfontosságú szerepet játszanak Franciaország nagyhatalomként való megítélésének erősítésében a nemzetközi rendszerben, valamint létfontosságúak nemzeti érdekeinek védelmében világszerte. A gyarmatosítás után körülbelül ötven beavatkozás történt a kontinensen.