A dél-afrikai fiatalok szerepe a politikában - Gila, Mandisa; Latief, Iman (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2019)
A Dél-afrikai Köztársaság 25 éve demokrácia, és az ország fiataljai elválaszthatatlanul kötődnek annak politikájához. A gyorsan növekvő népesség, a gyors urbanizáció, a túlnépesedés, az egyenlőtlenségek és a legtöbb fejlődő országot érintő egyéb problémák miatt Dél-Afrika fiataljai abba a helyzetbe kerültek, hogy egyszerre történelmük termékei és jövőjük katalizátorai.