Kapacitások létrehozása és bővítése Afrikában a hatékony gazdasági és társadalmi fejlődés érdekében - Cole, Lawalley (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2019)
Becsléseink szerint 2050-re a világ népességének egyharmada Afrikában fog élni: szemben a 2012-es körülbelül egyötödével. Ez a növekedés kiegyensúlyozatlan lesz Afrikában, a dél- és észak-afrikai országokat lassuló vagy akár negatív ifjúsági népességnövekedés jellemzi, míg a nyugat-, közép- és kelet-afrikai országokban jelentős ifjúsági népességnövekedés várható. A szubszaharai Afrikában a következő 35 évben lényegesen magasabb lesz a fiatalok népességhez viszonyított aránya. A kontinensnek ezért fel kell készülnie erre az egyre fiatalabb munkaerőre.