Szólások a mindennapi élet és a folklór határán: Afrikai esettanulmány - Biernaczky, Szilárd (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2007)
A szerző az emberi kommunikáció alakzatai közül az ún. formulákat, szólásokat, valamint azok folklórban, népköltészetben betöltött szerepét vizsgálja, mely lehetőséget kínál az olvasó számára a rendkívül gazdag afrikai hagyományok és kultúrák egy kevéssé ismert szempontú felfedezésére. A tanulmányból számos afrikai verset, szállóigét, mondókát, tradicionális kifejezést és mondatszimbólumot, valamint azok közvetlen és közvetett jelentéstartalmát, rituális előadásmódját ismerhetjük meg.