Kila mlango na ufunguo wake (Minden ajtónak megvan a maga kulcsa): Tanzánia Barátai Alapítvány - Lőrincz, Katalin; Nagy, József (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
Az afrikai államok oktatási rendszerei komoly problémákkal küzdenek, fejlesztésüket létfontosságú nemzeti érdeknek tekinthetjük. A helyzet Afrika egyik legkonfliktusmentesebb államában Tanzániában sincs másképp. A cikk az 1997-ben alakult Tanzánia Barátai Alapítvány Észak-Tanzániában zajló szociális intézmények létrehozására irányuló tevékenységét mutatja be, kitérve a magánkezdeményezésre létrejött társaság legújabb projektjére.