Múlt, jelen és jövő Guluban - Schumicky, Lilla (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
Schumicky Lilla írása az észak-ugandai Gulu régióban zajló „Ne sírj többet” - az Afrikai-Magyar Egyesület (AHU) és a Respond ReNEW általt indított - projektről, amely gyermekanyák, korábbi gyermekkatonák és szexrabszolgák támogatására és a fiatalok reintegrációja irányul, segítséget nyújtva pszichológiai támogatással, jövedelemszerző tevékenységek megszervezésével és mikrohitel-rendszerrel. A cikk kitér a résztvevők traumáira, különös tekintettel a Lord’s Resistance Army (LRA) általi terrorra és a menekülttáborok nyomorúságos körülményeire is.