A Mogadishu-Budapest-Nairobi háromszög - Szilasi, Ildikó (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
A „Ne sírj többé, Szomália!” program, amelyet az Afrikai-Magyar Egyesület támogat, 2008 szeptemberében indult. Egy oktatási és jövedelemszerző központ, a RAJO (szomáli szó, jelentése: remény) 2008. szeptember 10-én nyitotta meg kapuit. A projekt kedvezményezettjei elsősorban azok a szomáli menedékkérők Nairobi-ban, Kenyában, akiknek családtagjai már elismert menekültek Magyarországon, és akiknek a családegyesítési ügye már folyamatban van. A cikk bemutatja a projekt felállításának folyamatát, a terepi felméréstől a megvalósításig, személyes nézőpontból, azoknak a civil szervezetek képviselőinek a szemszögéből, akik dolgoztak ezen az ügyön.