Sony Labou Tansi: (álnéven Marcel Sony) (1947–1995) - Kármán, Marianna (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
Rövid ismertető a kongói íróról, aki mindhárom műnemben jelentős műveket alkotott az afrikai avantgárd jegyében.