Beszámoló a kongói EUSEC misszióról - Besenyő, János (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
Kevesen tudják, hogy a Magyar Köztársaság katonai szakértőket küldött a Kongói Demokratikus Köztársaságba, az Európai Unió által vezetett EUSEC RD Congo (EU Security Sector Reform Mission in the Democratic Republic of the Congo) misszióba. Papp István nyugállományú alezredes 2005 júniusától vett részt a szakértő csoport munkájában, majd nem sokkal később követte őt Csajági Zsigmond őrnagy, aki egészen 2007 végéig volt tagja a missziónak. E cikkben az általuk tapasztaltak kerültek feldolgozásra.