Mosolygó halak, jókedvű emberek: Gambiai életképek - Tarrósy, István (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2009)
„Aman Iman – Víz az élet”. A világot az elmúlt pár évben meghódító Tinariwen (Mali) zenekar legutóbbi lemezének címe jó felvezetőnek bizonyulhat e cikk megírásához, bár a víz itt a sokaknak az életet adó halak természetes közegeként, és a hozzájuk kapcsolódó halászat és halkereskedelem miatt játszik főszerepet.